O nas

Zgodovina

Tkanina d.o.o je trgovsko podjetje s tradicijo, ustanovljeno v prvih letih po 2. svetovni vojni z namenom Ljubljančanom ponuditi kvalitetne tkanine. Še danes se ime Tkanina med Ljubljančani povezuje s ponudbo kvalitetnih oblačil za vse priložnosti za ženske in moške.

Podjetje Tkanina zasledimo že leta 1947, ko je prevzelo veleblagovnico, ki je bila pred vojno v lasti Feliksa Urbanca, imenovana tudi Urbančeva hiša. Danes je med Ljubljančani bolj poznana kot Centromerkur, ki je v njej pričel poslovati leta 1963. Od leta 2010 pa se v njej nahaja Galerija Emporium.

Prva poslovalnica Tkanine je bila odprta konec leta 1954 na Nazorjevi ulici v Ljubljani. Leta 1958 je sledilo odprtje poslovalnica Pasaža v pasaži Nebotičnika, ki jo danes imenujemo poslovalnica Cankarjeva. V šestdesetih letih pa so sledile poslovalnice Pri Janezu na Vodnikovem trgu (1962), Miklošičeva (1963), Rotovž (1966), kjer je do junija 2019 bila poslovalnica Betty Barcaly ter poslovalnica na Wolfovi (1967), kjer danes lahko nakupujete oblačila blagovne znamke Gerry Weber. Vse naštete poslovalnice se še danes, nekatere po več kot 60 letih nahajajo na svojih prvotnih lokacijah.

Vse naše poslovalnice najdete tukaj.

Poslanstvo

Naše poslanstvo je še vedno ponuditi kvalitetne in modne tkanine, nekoč je bilo to metrsko blago, danes pa so to kvalitetne konfekcije priznanih evropskih blagovnih znamk.

V naši ponudbi najdete naslednje blagovne znamke: ApanageArmasBarbara LebekBrühlCabanoCecilErich FendEugen KleinFrank WalderFuchs & SchmittGerkeGerry WeberJoseph RibkoffKenny SOlympPierre CardinRoy RobsonTaifunVia Appia in številne druge.